marți, 29 iunie 2010

Medicina Profetica

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Bismillahi AlRahmani AlRAhiim


Medicina Profetica

De Ibn Al-Qayyim Al-Jawziyyah

Traducerea in lb romana : Asociatia Surori Musulmane


Ithmid-ul(antimoniul)

Ithmid-ul este piatra de Kohl de culoare neagra.Cel mai bun tip de ithmid se gaseste in Asfahan(Iran),insa si in zonele dinspre vest.Cel mai bun ithmid este acela care se fragmenteaza rapid si contine particule stralucitoare.Partea sa interioara este lucioasa si nu contine impuritati. Kohl-ul are tendinta de a ramane rece si uscat;este benefic pt ochi prin actiunea sa revigoranta si prin fortificarea nervului optic.Ithmid-ul dizolva excrescentele de carne din jurul ulcerelor si curata zona limitrofa a acestora.
Atunci cand ithmid-ul este amestecat cu miere pura,de consistenta apoasa(nu groasa),usureaza durerile de cap. Atunci cand este macinat si amestecat cu grasime moale poate fi folosit ca bandaj pt zone cu arsuri,precum si pt prevenirea bataturilor;vindeca arsurile pielii.Ithmid-ul este cel mai bun tip de kohl pt ochi,mai ales in cazul batranilor a caror vedere a slabit.Intr-o astfel de situatie, este cel mai bine ca antimoniul sa fie amestecat cu niste mosc .

Aruzz(orezul)


Orezul este considerat cea mai nutritiva cereala (dupa grau).Orezul contine o substanta benefica,care imbraca stomacul cu un strat protector si il intareste.Doctorii din India sustin ca orezul este cel mai benefic fel de mancare daca este gatit cu lapte de vaca.Orezul este hranitor,imbogateste corpul cu elemente nutritive,mareste productia de sperma si purifica.


va urma insha'Allah

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu