vineri, 17 septembrie 2010

O lume a secretelor de dr. Mustapha Mahmoud

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Bismi-llahi r-Rahman r-Rahimi


Credinciosul da tuturor bolilor psihice despre care psihiatrii vorbesc diferite nume. Pt el/ea represiunea se numeste drumul spre castitate...Privarea este o dezvoltare spirituala....Sentimentul de vina inseamna evlavie...Frica(care este frica de Allah) este o masura de protectie impotriva pacatului. Suferinta este calea spre intelepciune si durerea duce la cunoastere.

Dorintele sunt treptele unei scari pe care credinciosul urca prin suprimarea lor.El triumfa asupra dorintelor sale tinandu-le in frau,in asa fel incat sa atinga un nivel maxim de liniste si putere spirituala.

Insomnia este un dar de la Allah(Azza wa Jaal), deoarece noaptea in care un credincios nu poate dormi poate fi petrecuta in preamarirea lui Allah (Azza wa Jaal). Sa petreci noaptea cu Allah este o binecuvantare deosebita de care credinciosul ar trebui sa fie recunoscator; nu sa se vaite sau sa caute un somnifer.Mai presus de toate, daca el/ea ramane treaz pana tarziu in noapte,acest lucru ii ofera lui/ei o sansa sa faca rugaciunea din zori care este un mare dar.


In plus ,trecerea credinciosului ,din cand in cand, prin sentimente de remuscare ii permite sa reflecteze,sa se intaorca la adevar si sa se intoarca la Allah.Chiar si durerea,inclusiv cea psihica si psihologica,este considerata un ajutor divin prin care credinciosul poate rezista farmecului vietii lumesti si poate renunta la el.

Disperarea care transporta un resentiment si invidie sunt boli psihice de care credinciosul nu sufera niciodata.Mai mult, el este capabil sa depaseasca sentimentul de ura,dorinta de razbunare si represaliile prin iertare,gratiere si toleranta.El nu se infurie decat pt a apara pe cineva care a fost asuprit si sa-l ajute pe el/ea sa-si faca dreptate;el nu practica niciodata violenta exceptand cazul in care apara un nevinovat.

Sentimentele predomintante ale credinciosului sunt cordialitatea,mila,rabdarea,recunostinta,toleranta, compasiunea, blandetea, iertarea, acceptarea si multumirea.Fiind ocupat cu asemenea sentimente poyitive,credinciosul dobandeste o stare in care nu exista nici un loc pt boli psihice si psihiatrie.




va urma insha'Allah khair




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu