marți, 12 octombrie 2010

O lume a secretelor de dr. Mustapha Mahmoud


Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu


continuare

Bismillahi r-Rahman r-Rahiimi


Pt un credincios,adorarea unor idoli ca sanatate,sex,faima si autoritate nu exista,si nu mai sunt capabili sa influenteze emotiile lui/ei, sau sa distraga atentia lui/ei. Sufletul credinciosului poate atince acea concentrare in care toate energiile sale se vor uni . Aici ceata dorintelor dispare,viziunea devine mai clara,evanand calm si liniste. In concluzie credinciosul castiga mai mult control asupra propriei lui/ei vointe,devenind mai capapil sa-si elibereze sufletul, si tottul se datoreaza profundelor cunostinte ale credinciosului despre Monoteism:(nu exista alta divinitate in afara de Allah). Pe langa acestea, el/ea realizeaza ca nu exista al conducator,alt proprietar sau alt detinator al creatiei in afara de Unicul,ceea ce inseamna ca el/ea sunt eliberati de teama unui tiran si unui proprietar.Pt el/ea,pana si moartea este vazuta ca o eliberare si o placuta calatorie la capatul careia se va intalni cu cei dragi.

Sufletul este diferit dar intarit de credinta devine protejat de bolile psihice. El atinge un asemenea nivel prin credinta,ascultare si adorare, incat alegerile sale devin aceleasi cu ceea ce Allah vrea pt el si comportamentul sau este pe placul lui Allah.

Narcisismul si egoismul se topesc si nu mai exista intr-un aseamenea suflet credincios,acesta devenind o unealta care munceste pt a face voia Stapanului Sau.

Un asemenea suflet credincios nu e niciodata afectat de depresie si este intotdeauna optimist,avand o credinta ferma ca nu exista nici o primejdie Allah fiind permanent cu el,si ca dreptatea poate fi atinsa atata timp cat Allah este acolo, Cel Absolut Just,Drept..Pt credincios, usa sperantei e intotdeauna deschisa atata timp cat cel AtotPuternic este viu si nu moare niciodata.

Sufletul credinciosului este permanent uimit de semnele puterii divine care il inconjoara.Credinciosul se entuziasmeaza cand vede frumusetea oricarui lucru care il inconjoara. El vede ceea ce Creatorul a creat atat in imenistatea galaxiilor cat si in lucruri microscopice precum atomii si microelectronii.cu cat stiinta avanseaza, cu atat fascinatia creste,iar ecstazul se multiplica.De aceea sufletul credinciosului nu cunoaste oboseala,apatia sau depresia.

Durerea din sufletul credinciosului inseamna lumina.Acesta este umplut cu optimism. In cele mai dificile momente de durere si tragedie,sufletul sau nu renunta niciodata la speranta si la a-L Preamari pe Allah; acest lucru il face sa se simta permanent in siguranta,deoarece crede ca Allah este intotdeauna acolo(cu el). Pt acest suflet, nimic nu il intristeaza mai mult decat propriile defecte,neajunsuri si pacate;nu defectele si lacunele altora.Cu toate acestea,defectele sale nu il descurajeaza il efortul pe care il depune pt a le indrepta. Astfel el se afla intr-un permanent Jihad (straduindu-se sa-si indrepte defectele),continuand sa urce in copacul pacatelor pt a iesi din conul de umbra cel inconjoara la lumina care o raspandeste partea de sus a arborelui. Aceasta lumina da viata sufletului sau; nu noroiul care se afla la poalele copacului.

Asa ca acest suflet este intr-o permanenta lupta pt existenta,si intotdeauna angajat intr-un razboi interior de purificare.Cu toate acestea, acest conflict este unul calm si increzator, care niciodata nu perturba linistea sau seninatatea sa. Aceasta pt ca are certitudinea ca se lupta cu defectele sale prin puterea lui Allah(Subhanu wa Ta’alla) si nu prin propria putere. Acel sentiment ca se afla permanent in compania lui Allah nu-l paraseste niciodata. Acesta este motivul pt care acest suflet se simte in deplina siguranta, in ciuda luptelor care se dau in interiorul sau...pt ca el nu lupta singur.

Acesta e cel mai mare Jihad care ocupa sufletul credinciosului si il protejeaza de a fi ocupat cu trivialitati,plangeri si mici dureri; de asemenea il opreste de la a fi obsedat de propria persoana,de la a-si plange de mila sau de la a-si sarbatori talentele. El este foarte ocupat in a trece peste propria persoana si a merge dincolo de ea.Este intr-o calatorie continua spre iesire; o calatorie spre ascensiune si spre a-si depasi limitele.Compozitia acestui suflet este: sa rezisti intotdeauna dorintelor tale si sa suporti ceea ce iti displace.

va urma insha'Allah Ta'alla


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu