sâmbătă, 31 martie 2012

Povestea lui Qarun (Korah) continuarea





În numele Lui Allah, Cel Milostiv, Îndurător


Allah Atotputernicul spune: { Noi am fãcut ca pãmântul sã-l înghitã pe el și casa lui și nu a avut el nici o ceatã care sã-l sprijine împotriva lui Allah și nu a fost el dintre cei în stare sã se ajute pe ei înșiși.}.

Așa cum a fost transmis de către Imamul Bukhari, Profetul Lui Allah, salla Allahu aleihi wa sallam, a spus: "Un bărbat mergea pe un drum foarte mândru de hainele sale, cu părul bine pieptănat, și dintr-o dată Allah l-a făcut să se scufunde în pământ și va continua să facă acest lucru până în Ziua Învierii." (Sahih Al-Bukhari)

Ibn Abbas, radhi Allahu anhu, împreună cu As-Sadiy au relatat că: Qarun i-a dat unei prostituate o sumă de bani pentru a spune că a comis adulter cu Moise, aleihi sallam, când acesta se va afla în compania altor oameni. Se spune că ea a făcut acel lucru, iar Moise, aleihi sallam, a tremurat de frică și după ce a făcut doua ra’kah de rugăciune a întrebat-o: ” Pe Allah! Spune-mi cine te-a pus să spui asta?” Ea a spus: ” A fost Qarun.” Apoi i-a părut rău pentru ceea ce a spus și a cerut iertare de la Allah. După aceea el (Moise, aleihi sallam) s-a posternat și a invocat mânia Lui Allah împotriva lui Qarun.

Allah Atotputernicul i-a revelat lui Moise, aleihi sallam, că (El-Allah) a poruncit pământului să-l asculte. Atunci Moise, aleihi sallam, a cerut pământului să-l înghită pe Qarun și casa sa. Și asta s-a și întâmplat! Dar Allah știe cel mai bine!

Deasemenea se mai spune că: Atunci când Qarun se plimba împreună cu alaiul său format din gărzi, catâri și haine, a trecut și pe lângă Moise, aleihi sallam, în timp ce acesta le amintea oamenilor de Allah. Când cei care îl ascultau l-au văzut pe Qarun, o parte din ei și-au întors privirile către el. Moise, aleihi sallam, l-a chemat și i-a spus: ” De ce faci asta?”. Qarun i-a răspuns: ”O Moise! Tu ai fost binecuvântat cu darul Profeției, iar eu cu cel al bogăției. Dacă vrei, poți să-l invoci pe Allah împotriva mea, iar eu Îl voi invoca împotriva ta.”. Apoi, ambii au mers mai departe și Moise, aleihi sallam a spus: ” Vrei să începi tu?”. Răspunsul lui Qarun a fost: ” Da.”, și a început să-l invoce pe Allah, dar nu a primit nici un răspuns. Apoi, Moise, aleihi sallam, l-a invocat și el pe Allah Atotputenicul spunând: ” O Allah! Poruncește pământului să mă asculte azi.” Allah i-a revelat că i-a îndeplinit dorința. Apoi Moise, aleihi sallam, a spus: ” O Pământule! I-ai! Și au fost apucati de picioare. Apoi, a continuat: I-ai! Și au fost apucati de umeri. Și a continuat spunând: O Pământule! Adu bogățiile lor! Și acestea au fost aduse înaintea lui Moise, aleihi sallam, care arătând cu mâna a spus: Du-te, fii ai lui Laui! Și Pământul i-a înghițit.

Qatadah a relatat că l-a auzit spunând: ” Ei vor umbla prin pământ până în Ziua Învierii.”

Ibn Abbas, radhi Allahu anhu, a spus: ” Ei vor umbla prin pământ până vor ajunge la al șaptelea pământ.”

Allah Atotputernicul spune: { Noi am fãcut ca pãmântul sã-l înghitã pe el și casa lui și nu a avut el nici o ceatã care sã-l sprijine împotriva lui Allah și nu a fost el dintre cei în stare sã se ajute pe ei înșiși. }, adică nu s-a putut salva și nu a putut fi salvat de către ceilalți oameni. Allah Atotputernicul afirmă:{ Și atunci nu va avea nici putere, nici ajutor. } (At-Tariq, 10)

Când oamenii au văzut ce a pățit Qarun și averea sa, cei care și-au dorit ceea ce el (Qarun) avea cu o zi înainte, acum regretau și-I mulțumeau Lui Allah Atotputernicul spunând: { Și cei care doriserã ieri sã fie în locul lui au zis în dimineața urmãtoare: “Vai! Într-adevãr Allah mãrește câștigul aceluia care voiește El dintre robii Sãi sau îl micșoreazã. Dacã Allah nu ar fi fost milostiv cu noi, ar fi [lãsat pãmântul] sã ne înghitã și pe noi. Vai! Într-adevãr necredincioșii nu izbândesc!”}.

Apoi Allah Atotputernicul, ne-a informat că, {Casa din Viața de Apoi}, adică casa din Paradis este pregătită doar pentru cei {care nu voiesc falã pe pãmânt, nici stricãciune. Iar sfârșitul [bun] este al acelora care au fricã (Muttaqun) }.

Povestea lui Qarun se poate să fi avut loc înainte ca ei să plece din Egipt, deoarece Allah Atotputernicul spune: {Noi am fãcut ca pãmântul sã-l înghitã pe el și casa lui}, sau se poate să fi avut loc după Diaspora. Allah știe cel mai bine!

Allah Atotputernicul menționează de câteva ori în Gloriosul Qur’an despre decăderea lui Qarun. El spune în Surat Ghafir, aya 23,24: {Și i-am trimis Noi pe Moise cu semnele Noastre(Cu minunile Noastre) și cu dovadă limpede / La Faraon(Regele egiptenilor) și la Haman(Vizirul său) și la Qarun, însă ei au zis: "El este un vrăjitor și un mincinos!"}, iar în Surat Al-'Ankabut după ce îl menționează pe 'Ad, Thamud, Faraon, Haman și Qarun, El spune: {[Și i-am nimicit Noi] pe Qarun, pe Faraon și pe Haman. A venit Moise la ei cu semne limpezi (ayat), însă s-au purtat cu semeție pe pământ și nu au scãpat nici ei./ Pe fiecare l-am pedepsit Noi după păcatul lui: printre ei se aflã acela asupra căruia am trimis vijelie cu pietre(hasib); printre ei se află acela pe care l-a lovit strigătul(As-Saihah); printre ei se află acela pe care Noi am făcut să-l înghită pământul; printre ei se află acela pe care Noi l-am înecat. Și nu Allah a fost nedrept cu ei, ci ei au fost nedrepți față de ei înșiși.}. ( Surat Al-'Ankabut, 39, 40). Deci, cel care a fost înghițit de pământ a fost Qarun, cel care au fost înnecați au fost Faraon, Haman și trupele lor datorită păcatelor lor.

Sfârșit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu