joi, 20 mai 2010

Bismillahi AlRahmani AlRahiim

Dupa fapta si rasplata


Ati auzit de efectul de bumerang? Adica orice fapta are si rasplata?(daca faci un lucru bun te astepti sa primesti un lucru bun in schimb dar daca faci un lucru rau te astepti sa primesti rau) Sau nu sunteti de acord?
Sigur ca sunteti.
Vorba populara "Culegi ceea ce ai semanat."
Sau cum ne calauzesti Sfantul Qur'an in aceasta privinta:

"De veti face bine,pt sufletele voastre veti face bine,iar de veti face rau, (tot) pt ele va fi." (17:7)

Unuia dintre companionii Profetului Muhammad (sall Allahu aleihi wa salam) ii placea foarte mult sa recite Qur'anul.Obisnuia sa-l recite cu voce tare si in mod repetat oriunde mergea.
O femeie evreica care il auzite odata vru sa demonstreze ca nu are dreptate si incepu sa-l vorbeasca de rau, aruncand noroi asupra lui.
Ii pregati niste dulciuri pe care le amesteca cu otrava si i le oferi drept cadou.Cand le primi pleca cu ele in oras.Pe drum se intalni cu 2 calatori care se intorceau dintr-o calatorie lunga si parea obositi si infometati.Asa ca le oferi dulciurile cadou sperand ca le va potoli foamea.Desigur, el nu stia ca acestea fusesera otravite.Calatorii le mancara si murira.
Cand vestea mortii lor ajunse in Medina,orasul unde statea Profetul(sall Allahu aleihi wa salam) ,omul fusese arestat.A fost adus in fata Profetului(sall Allahu aleihi wa salam) caruia ii povesti cele intamplate.Fu adusa si femeia evreica care ramase pietrificata cand vasu cele 2 trupuri ale calatorilor morti.Acei calatori se dovedisera a fi chiar cei 2 fii ai sai care se intorsesera dintr-o lunga calatorie.
Ea si-a recunoscut relele intentii in fata Profetului(sall Allahu aleihi wa salam) si a celor prezenti.Dulciurile otravite in loc sa-l omoare pe companionul Profetului(sall Allahu aleihi wa salam) i-a omorat pe proprii sai fii.
"Fa pt altii ceea ce ai face pt tine" sunt vorbe intelepte ale oamenilor din trecut.Aceste vorbe ne indeamna sa facem bine altora asa cum am dori ca altii sa ne faca bine noua.
Insha'Allah sa invatam cu totii din aceasta povestire si fie ca Allah(Subhanahu wa Taala) sa ne rasplateasca pe toti atat pe cei care au scris-o cat si pe cei care o citesc si mai ales pe cei care trac invataturi din ea.Ameen


Abu Huraira (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã Trimisul lui
Allah a spus: Fii ager la fapte bune (înainte sã te lasi coplesit) de mânie,
ca de o noapte întunecoasã. (În aceste timpuri furtunoase) omul se comportã
ca un musulman dimineaþa si ca un necredincios seara sau ca un credincios
seara si necredincios dimineata, strigându-si credinta la mezat
pentru bunuri lumesti.

(Muslim)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu