joi, 20 mai 2010

Sahaba Rasulullah salla Allahu aleihi wa salam

Bismillahi AlRahmani AlRahim



Umar (RA ) si batrana




Intr-o noapte cand Umar Bin Al Khattab(radiAllahu anhu) facea turul sau obisnuit prin Madina, vazu o femeie ocupata cu gatitul in timp ce copii ei plangeau in continuu. Facandui-se mila de ei, Umar(radiAllahu anhu) intreba de ce plang si femeia ii raspunse trista ca nu aveau nimic de mancare in casa si ca pe foc aveau doar apa si pietre. Iar ea pretindea ca gateste ceva pana cand copii adormeau. Umar fu socat de saracia la care fu martor si deoarece, era Caliph, era responsabil de aceasta tragedie..

Umar (radiAllahu anhu) pleca in graba alaturi de servitorul sau la magazin si se intoarse cu faina,unt,haine si bani. Chiar refuza sa-I care servitorul cumparaturile spunand ca el este responsabil pt bunastarea poporului sau si ca servitorul sau nu va fi langa el in Ziua Judecatii ca sa-I care pacatele..
Umar ajunse la casa femeii si incepu el insusi sa-I gateasca.Dupa ce fiecare dintre ei a mancat, Umar (radiAllahu anhu)incepu sa se joaca cu copii si sa-I care ca si cand ar fi un cal facandu-I sa rada si sa chicoteasca. Apoi spuse “I-am vazut plangand si nu puteam sa plec pana cand nu-I vedeam razand“.
Femeia raspunse: "Fie ca Allah sa te binecuvanteze.Esti mai bun decat Umar Bin Al Khattab."
Iar el raspunse: "Si cum ar trebui Umar sa stie despre tine?"
Ea zise: "El ia bunastarea noastra pe umerii lui(ea se referea la faptul ca el a cceptat pozitia de Caliph) si uita de noi?”
Atunci Umar incepu sa planga si spuse: "Toti oamenii au mai multa stiinta decat Umar."

Sursa: "Glimpses From the Lives of the Sahaba and Tabi'een, Umar Ibn Al Khattab." By Dr. M. Jilani. Taiba Publishers, 2003.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu