joi, 20 mai 2010

Povesti cu talc

Asalamu 3alaikum wa rahmatullahi wa barakatuhu

Toata slava se cuvine lui Allah Stapanul Lumilor

Bismillahi AlRahmani AlRahiim


Dumnezeu exista



Un barbat merse la frizerie ca sa-si tunda parul si barba ca de obicei.Incepu sa poarte o conversatie interesanta cu frizerul care il aranja.Au vorbit despre multe lucruri si pe diferite subiecte. LA un moment dat a venit vorba despre Dumnezeu.Frizerul spuse: "Uite omule,eu nu cred ca Dumnezeu exista asa cum sustii tu."
"De ce spui asta?" intreba clientul.

Vezi respunsul e simplu;trebuie doar sa iesi pe strada si imediat iti dai seama ca Dumnezeu nu exista.Ia,zi-mi mie, daca Dumnezeu exista,de ce sunt atat de multi oameni bolnavi?De ce sunt atat de multi copii abandonati?Daca Dumnezeu ar exista nu ar fi atata suferinta nu ar fi atata durere. "Eu nu cred ca Dumnezeu ar permite toate aceste lucruri."Clientul se gandi putin dar nu-i raspunse nimic.
Frizerul isi termina treaba, iar clientul iesi din frizerie.Tocmai cand iesea pe usa, vazu pe strada un om cu barba si parul lung si ciufulit(se parea ca de mult timp nu se mai ingrijise de ele).Deodata clientul intra inapoi in frizerie si ii spuse frizerului: Stii ceva? Frizerii nu exista ."
"Cum vine asta nu exista?" intreba frizerul. "Ei bine eu sunt aici si sunt frizer." "Nu!" - exclama clientul. "Nu exista pt ca daca ar fi existat atunci nu ar mai fi oameni cu parul lung si barbile neangrijite ca acel om care e pe strada acum."
"OH,dar frizerii exista,ce se intampla este ca oamenii nu vin la mine."
"Corect!"- afirma clientul. "Asta e ideea. Dumnezeu exista,ce se intampla de fapt este ca oamenii nu merg la EL si nu IL cauta de aceea este asa de multa durere si suferinta in lume."


O, voi cei care credeti! Fiti cu fricã de Allah, asa cum se cuvine
sã fie frica de El. (3 : 102)

Iar aceluia care este cu fricã de Allah, îi va da El o iesire [bunã]
Si-l va înzestra pe el de unde el nici nu se asteaptã. (65 : 2, 3)

O, voi cei care credeti! Dacã sunteþi cu fricã de Allah, atunci El
vã va da vouã un Îndreptar si vã va sterge vouã faptele rele si vã va
ierta, cãci Allah este dãtãtor de har nemãrginit. (8 : 29)


'Abdullah ibn Mas'ud (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã
Trimisul lui Allah obisnuia sã spunã: O, Allah! Te rog sã-mi dai cãlãuzire,
credintã, puritate si pricepere.

(Muslim)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu