joi, 20 mai 2010

Povesti cu talc

Bismillahi AlRahmani AlRahiim


SURSA PROBLEMELOR NOASTRE...!



Un grup de studenti au mers in vizita la lectorul universitatii.Lectorul fu foarte fericit sa-I vada. Conversatia se transforma curand intr-una despre greutatile vietii si stresul de la locul de munca.
Lectorul zimbi si merse in bucatarie de unde se intoarse cu un set asortat de cesti – unele de portelan,unele de plastic,unele de sticla,unele care aratau banal altele din contra erau foarte expresive si fine.
Lectorul le ofera tinerilor student sa bea din ele.
Cand toti studentii aveau cate o ceasca cu apa in mana,Lectorul: "Daca observati,felul expresiv si frumos al cestilor pe care le tineti in mana,lasandu-le deoparte pe cele ieftine si banale. Este normal sa dori pt voi doar ceea ce este mai bun, acest lucru reprezentand sursa stresului si problemelor pe care le aveti. De fapt ceea ce toti vreti este apa,nu castile,dar in mod inconstient vrem ca aceasta sa vina in cele mai bune cesti."
"Exact ca viata, daca viata ar fi apa, atunci llocul de munca, banii si pozitia sociala sunt canile. Sunt doar unelte care tin/mentin viata,dar care nu schimba calitatea vietii."
"Daca ne concentram numai la cesti,nu avem timp sa ne bucuram ,sa gustam sis a apreciem apa din ele."
Lectorul continua sfatul sau spunand: "Conform Qur’anului,Sursele problemelor noastre sunt 4:Ne pierdem timpul uitandu-ne la ceea ce altii au, uitand de bunatatile pe care ALLAH (Subhanahu wa Taala) ni le-a dat si uitand sa ne bucuram de ele.

Qur’anul cel Sfant spune:

(20:131) Si nu privi indelung la ceea ce Noi am dat ca placere trecatoare unora dintre ei, si ca stralucire a vietii din aceasta lume , pt a-i incerca pe ei prin aceasta!Ceea ce Allah iti da va fi mai bun si mai dainuitor.

Ne plangem atat de mult despre durerile si problemele pe care le intampinam in aceasta viata, incat uitam de adevaratele chinuri pe care le-am putea intampina in Viata de Apoi datorita acestor actiuni pe care le facem si datorita neglijentei noastre. De asemenea uitam sa ne bucuram de micile placer pe care ni le ofera viata sau de placerea de a usura suferinta celor din jurul nostru.

Sfantul Qur’an spune:

(20:127) Astfel il rasplatim Noi pe cel care intrece masura si nu crede in semnele Domnului sau, iar osanda din Lumea de Apoi va fi mai aspra si mai indelungata.


Luptam atat de mult pt confortul si usurintele din aceasta lume incat uitam de adevaratul scop al acestei vieti; acela de test plin de suferinte in scopul obtinerii unei recompense de la Domnul nostru in Viata de Apoi si anume Paradisul.

Sfantul Qur’an spune:

(28:60)Si tot ceea ce vi s-a dat voua dintre lucruri este numai placere trecatoare a acestei vieti si podoaba a ei,pe cand ceea ce este la Allah este bun si este vesnic. Voi nu pricepeti?

Luam aceasta viata drept permanenta si ne pierdem toate resursele in a o construi ; ca si cum moartea este “pt altcineva si nu pt mine”, in timp ce uitam ca de fapt Viata de Apoi este cea eterna.

(87:17) Insa Viata de Apoi este mai buna si este dainuitoare.


Haideti sa nu ne mai plangem si sa ne bucuram si sa apreciem viata pe care o avem care este de fapt o investitie pt o viata eterna binecuvantata in Viata de Apoi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu