joi, 20 mai 2010

Povesti cu talc

Bismillahi AlRahmani AlRahiim



Jaraticul





Un musulman dintr-o anumita Moschee, care inainte venea regulat la salah in grup , dintr-o data a incetat sa mai vina. Dupa cateva saptamani, Imaamul decise sa-l viziteze. Era o seara friguroasa. Imaamul il gasi pe barbat singur acasa, stand in fata focului din semineu. Banuind care este motivul vizitei Imaamului, barbatul il pofti in casa,ii aduse un scaun mare langa semineu si astepta.. Imaamul se facu confortabil dar nu spuse nimic. In acea tacere de mormant,el admira jocul flacarilor din jurul lemnelor.
Dupa cateva minute, Imaamul lua un lemn cu jaratic, pe care il puse incet deoparte lasandu-l sa arda singur. Apoi se aseza din nou tacut in scaunul sau. Gazda se uita la el fascinate. Incet focul din acest lemn singur se reduse si in curand ultima scanteie disparu.. In curand se raci ca si cad nu ar fi fost niciodata jaraticul. Nici un cuvant nu se rostise de cand Imaamul veni.
Chiar inainte de a pleca, Imaamul lua lemnul si il arunca inapoi in foc. Imediat acesta incepu din nous a arda sis a raspandeasca caldura.Inainte ca Imaamul sa ajunga la usa, gazda ii spuse "Fie ca Allah sa te rasplatesca din belsug pt vizita ta si mai ales pt Lectia “fierbinte” pe care mi-ai dat-o.Ma voi intoarce pt salah Fajr la Moschee.”

Cheama la calea Domnului tau cu intelepciune si buna indemnare si discuta cu ei cum e mai frumos!Domnul tau este mai bine stiutor al acelora care s-au abatut de la calea Sa si El este mai bine stiutor al celor care sunt bine calauziti. (Qur'an Surah An-Nahl: 125)


Insha'Allah sa invatam cu totii din aceste minunate povestiri.
Jazakum Allahu Khairan

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu