joi, 20 mai 2010

Povesti cu talc

Bismillahi Rahmani Rahim

Tanara Malak(autor necunoscut)

Aceasta este povestea adevarata a unei tinere care a trait in Oman.Oamenii care au spus povestea ii sunt prieteni si rude.
Povestea incepe cand un tanar omani se casatoreste cu o femeie din vest.Femeia a ramas in religia ei crestina, dar a venit sa locuiasca cu sotul ei in Oman. Barbatul avea un servici foarte bun si era instarit.Au avut copii dar nu erau o familie.
Aceasta poveste este foarte trista deoarece vorbeste despre ADEVAR. Un adevar care a fost foarte amar pt una din ficele sale.
Ii voi spune Malak,adica inger, Malak a trait o viata plina de lux.A avut tot ceea ce isi putea cineva dori.Tot ceea ce ii lipsea acestei fete era o familie.
Lui Malak ii lipsea cineva care sa fie langa ea, cu care sa stea si in care sa aiba incredere.Singurele personane cu care putea sta erau personane la fel ca ea care duceau o viata ca a ei.Si-au petrecut timpul distrandu-se,nu aveau pe nimeni care sa le spuna ce au voie si ce nu ,puteau face absolut tot ce doreau.
In una din vacante au hotarat sa mearga pt cateva zile in Salalah.
Acolo a mers Malak impreuna cu cea mai buna prietena a ei si inca 6 baieti. Au luat 2 camere un in care urmau sa doarma baietii si alta in care dormea ea cu prietena ei.Toti au stat intr-o camera, au mers prin cluburi sip e la 2 dimineata au mers sa doarma. Aceasta era libertatea pe care aceste fete o aveau.Cel putin asta considerau ele a fi libertate.
Atat Malak cat si prietena ei aveau prieteni, asa ca odata au vrut sa mmmearga sa piarda undeva timpul fara sa fie deranjati. Asa ca au hotarat sa mearga la prietenul ei acasa deoare era singur.
Asa ca au stat un timp in sufragerie , apoi prietena ei a dorit sa mearga impreuna cu prietenul ei intr-o camera,si i-a spus lui Malak ca poate face acelasi lucru.
Malak a preferat totusi sa stea de vorba cu prietenul ei in sufragerie. Dupa un timp prietena ei a chemat-o, asa ca s-a dus la ea impreuna cu prietenul ei.Cand au ajuns au fost uimiti sa-si vada prietenii intr-o ipostaza asa de rusinoasa. Malak a fost atat de suparata incat si-a plesnit prietena zicandu-I “Cum indraznesti?”, apoi a iesit furioasa din casa (era prima data cand simtea asa ceva.
Pt prima data simti ca viata ei nu are sens.Simti nevoia de a se refugia undeva.
Pleca acasa doar ca sa simta muzica pe care o aculta cu prietenele ei data la maxim . O cat de mult ura ceea ce se intamplase in acea casa.Fugi le ea in camera pt a se simti in siguranta,pt a simti alinare, dar in loc de asta gasi acele postere si tablouri oribile care se holbau la ea.Le dadu repede jos si le rupse.Se simti foarte obosita apoi,dar in acelasi timp si foarte usurata.
Acum simti nevoia de a se ruga,merse in sufragerie pt ca acolo era liniste si se putea ruga.Vroia sa se roage,simtea nevoia de a se ruga, dar nu stia cum!A mers la baie si isi uda tot corpul pt ca nu stia cum sa faca ablutiunea(wdhu).Apoi, gasi covorul de rugaciune al bunicii si se aseza pe el ,nestiind ce sa faca.
Apoi facu ceea ce inima o indemna sa faca, s-a posternat(a facut sujud) si doar a vorbit cu Allah.A stat asa o ora intreaga. Si-a pus inima in mana Creatorului. S-a simtit mult mai bine dupa aceea,dar vroia mult mai mult decat atat.
Si-a adus aminte de unchiul sau,pe care nu-l mai vazuse de foarte mult timp, deoarece acesta nu se intelegea prea bine cu tatal sau.El era persoana care o putea ajuta. Se gandi sa mearga la el acasa,dar sub nici o forma nu putea merge imbracata asa cum era. A incercat sa gaseasca ceva cu care sa se imbrace,dar nu gasi nimic. Toate hainele sale ii expuneau trupul. Apoi, isi aduse aminte ca o matusa ii facu odata cadou o abaya,un hijab si Coran cel Sfant.A mers de a scos abaya si valul,le-a imbracat, apoi a chemat soferul bunicii pt a o duce acasa la unchiul ei.
Cand a ajuns acolo sotia unchiului ei deschise usa.Malak se arunca in bratele ei si planse din toata inima.
Matusa intelese ce se intamplase,asa ca il chema pe sotul ei.Cand isi vazu unchiul Malak facu acelasi lucru,se arunca in bratele sale,il imbratisa strans si planse mult.Unchiul sau a recunoscut-o cu greu deoarece nu o vazuse de foarte mult timp.Cand si-a dat seama cine este a tinut-o in brate, a stat cu ea,a vorbit cu ea.
Mai tarziu Malak a spus ca atunci a fost pt prima data cand s-a simtit iubita si a simtit ca cuiva ii pasa de ea.Apoi a cerut sa vorveasca cu una din verisoarele sale.Cand aceasta a venit ,i-a cerut sa o invete cum sa faca rugaciunea.Dupa ce a invatat rugaciunile,i-a rugat sa nu intre nimeni in camera, deoarece vrea sa fie singura 3 zile.
Apoi la intrebat pe unchiul sau, “Cat timp dureaza sa memorezi Coranul cel Sfant?”.Unchiul ii spuse ca dureaza minim 5 ani.Nu a fost prea fericita sa auda acest lucru zicand “As putea muri in acest timp.”
Asa ca si-a inceput misiunea de a memora Coranul. Malak se simtea foarte fericita si linistita de noul sau stil de viata. Dupa cca 2 luni tatal sau in sfarsit realiza ca fata lui nu este acasa si incepu sa o caute.
Se infurie cand auzi ca fata lui era in casa fratelui sau.Se duse sa o ia de acolo,dar ea refuza sa mearga inapoi acasa.Asa ca pt a rezolva problema Malak merse sa stea in casa bunicului sau.
Ceea ce este important este ca Malak si-a atins telul, reusind sa memoreze tot Coranul in doar 3 luni!Acum ea si-a chemat unchiul si familia lui pt a sarbatori acest eveniment. Le-a spus sa se grabeasca.Toti erau atat de fericiti si entuziasmati inca s-au dus repede.
Cand au ajuns, li s-a spus ca ea se roaga. Trecu o buna bucata de timp si vazand ca nu apare, verisoara ei merse sa vada ce face.O gasira moarta pe presul de rugaciune cu Coranul cel Sfant in brate.Da ati auzit bine, murise tinand Coranul in brate langa inima ei.
Toata familia a fost devastata de moartea sa, dar acum trebuiau sa o ingroape repede. L-au sunat pe tatal ei,dar ea ii spusese bunicului sau ca nu doreste ca mama sa sa vina deoarece nu este de religie islamica.Fratele si sora ei au venit.Apoi au inceput sa o spele.Era prima data cand verisoarele ei spalau pe cineva, dar au facut-o oricum, fiind cele mai apropiate persoane pe care le avea. Au spus ca au simtit ca mai sunt si alte persoane care ii ajutau,persoane pe care nu le puteau vedea.I-au pregatit kafanul(panza alba in care sete infasurat mortul), dar a disparut.
L-au cautat peste tot dar disparuse. Apoi intr-un colt al casei gasira alt kafan care aveau un miros foarte frumos.Asa ca neavand alta alternativa folosira aceast kafan.Cand barbatii au mers sa se roage pt ea,acolo mai erau 6 barbati imbracati in verde.
Acesti barbati s-au rugat pt ea apoi i-au carat trupul pana la groapa si au inmormantat-o.Acesti 6 barbati nu erau membri ai familiei, erau niste straini. Dupa inmormantare acesti barbati au disparut si nimeni nu stie cine erau si de unde au aparut.
Adevarul este ca stim cine sunt si de ce au venit. Erau ingeri care au venit de sus pt a lua trupul pur al lui Malak asa cum Allah a vrut.Malak a avut onoarea de a fi inmormantata de ingeri nu de oameni, deoarece atinsese un nivel al credintei superior celorlati oameni.
Partea trista este ca sunt multi ca Malak in Oman dar si in alte state islamice.Sper ca toata lumea sa spuna aceasta poveste si sa invete din ea.Pt toti barbatii si femeile cand vine vorba de casatorie nu va ganditi doar la dragoste,ganditi-va la copiii care vor veni.
Aveti mare grija de copii vostri,alegeti buni parinti pt ei inainte sa ii aduceti pe lume.Aduceti-va aminte de moarte si de ziua judecatii,aduceti-va aminte ca apoi urmeaza iadul sau raiul.
Aveti grija de familiile voastre, inconjurati-le de dragoste si grija,saditi in inimile lor credinta.
Asemenea lui Malak,cu tot ceea ce a avut, nu s-a simtit cu adevarat fericita pana cand nu si-a regasit credinta in Allah.


Nu exista fericire sau satisfactie fara credinta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu