joi, 20 mai 2010

Povesti cu talc

Bismillahi AlRAhmani AlRahiim



DOI OAMENI





Doi oameni,foarte bolnavi,stateau in aceeasi camera de spital.Unul din ei avea voie sa stea o ora in fund in fiecare dupa amiaza pt ajuta la scurgerea lichidului din plamani.Patul sau ra langa singura fereastra din camera.Celalalt barbat trebuia sa stea numai intins.

BArbatii ajunsesera sa vorbeasca ore in sir.Vorbeau despre sotiile si familiile lor,despre casele lor,despre locurile lor de munca,despre unde au facut armata,despre unde au mers in vacanta.
In fiecare dupa amiaza, barbatul care statea langa ferestra se putea ridica in fund si ii descria colegului sau de camera ceea ce putea vedea pe ferestra.
Celalalt barbat incepu sa traiasca pt aceasta ora in care lumea sa se marea si era animata de toate activitatile si culoarea de afara.
Fareastra dadea intr-un parc cu un minunat lac.RAtele si legedele se jucau pe apa in timp ce copii faceau barcute din hartie carora le dadeau drumul pe lac.Tinerii indragosstiti se plimbau pe marginea lacului,iar flori de toate culorile se puteau vedea de jur imprejur.

In timp ce barbatul de langa fereastra descria toate aceste minunatii,celalalt barbat statea intins in celalalt capat al camerei isi inchidea ochii si isi imagina scena cu scena si fiecare detaliu care ii era descris.

Intr-o dupa amiaza calduroasa barbatul de langa fereastra ii descrise parada unei fanfare care trecea.Cum celalalt nu auzea fanfara nu isi putea imagina cum arata acesta. Ochii mintii sale nu puteau vedea ceea ce domnul de langa fereastra ii descria.
Zilele au trecut apoi saptamanile. Intr-o dimineata, infirmiera veni sa aduca apa pt baia lor dar gasi corpul fara viata al omului de langa ferestra,care murise linistit in somn.S-a intristat si a chemat angajatii spitalului sa ia corpul de acolo.
Cand considera oportun,celalalt barbat ceru sa fie mutat in patul ramas liber de langa fereastra.Infirmiera fu fericita sa fac schimbul, si dupa ce s-a asigurat ca se simte confortabil pleca.
Incet incet,dureros,se propti in maini curios sa priveasca pt prima data la lumea de afara.Se rasuci usor catre fereastra, dar ce sa vezi...un zid.
Barbatul intreba asistenta cum de barbatul care a murit ii descria asemenea minunatii cand de fapt pe ferestra se vedea doar un zid.Ea ii raspunse ca barbatul era orb si niciodata nu a putut vedea zidul.Si adauga: "Probabil vroia doar sa va incurajeze."

Vei gasi o fericire imensa in ai face pe altii fericiti,dar asta depinde numai de noi. Sa imparti durere este doar jumatate din tristete in timp ce fericirea ...eh de imparti fericire atunci acesta se va dubla.Daca vrei sa te simti implinit,numara toate lucrurile pe care le ai si pe care banii nu le pot cumpara.


Oamenii vor uita ceea ce ai spus....oamenii vor uita ceea ce ai facut...DAR OAMENII NU VOR UITA NICIODATA FELUL CUM I-AI FACUT SA SE SIMTA...
FA PE CINEVA FERICIT,IMPARTE BUNATATE AZI.



O vorba buna inseamna milostenie. (Bukhari, Muslim)


Autor necunoscut

Sursa: www.everymuslim.com

Umm al mo'minin ‘A’isa (Allah sã o aibã în mila Sa!) a relatat
cã Profetul (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis:
Bunãtatea înfrumuseþeazã totul dar dacã nu existã bunãtate, totul se
urâteste.

(Muslim)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu